Bezbolestné odstraňovanie PMU a tetovania pomocou Tattoo Remoov 88

  • 06.01.2021

Predstavujeme vám novinku v oblasti odstraňovania PMU (permanentného make-upu) a tetovania, neinvazívnu techniku Tattoo Remoov 88 od Lindy Paradis. Ide o metódu, ktorá je vo svojej oblasti považovaná za najbezpečnejšiu, a preto sme sa rozhodli aplikovať ju aj u nás v štúdiu. Môžete sa tak tešiť na naozaj bezbolestný priebeh a výborné výsledky.

Poďme si o tejto procedúre povedať viac.

Čo je Tattoo Remoov 88

Tattoo Remoov 88 je jedinečná technika, ktorou sa odstraňuje permanentný make-up a tetovanie. Táto nelaserová metóda využíva neinvazívne patentované magnetické ihly 88RS® vytvorené Lindou Paradis, medzinárodnou trénerkou v dermopigmentácii, ktorá vyvinula túto bezpečnú a pohodlnú metódu.

Táto metóda je registrovaná v CPNP (Cosmetic Products Notification Portal) a regulovaná Správou potravín a liečiv (FDA – Food and Drug Administration). Všetky jej produkty sú vyrábané v jednom z najväčších laboratórií špecializovaných na odstraňovanie tetovania v USA.

Jedinečný dizajn ihiel 88

Prvou charakteristickou vlastnosťou Tattoo Remoov 88 je jedinečný dizajn ich magnetických ihiel 88RS®. Tie pracujú na povrchu pokožky bez toho, aby prenikli do dermis, teda zamše, vďaka čomu sa vyhýba rôznym rizikám a nepríjemnostiam, ako je bolesť či tvorba jaziev a fibróz.

Najbezpečnejšia technika na odstraňovanie tetovania a PMU

Výhody procedúry Tattoo Remoov 88 sú naozaj úžasné:

  • nevyžaduje žiadny typ anestézie
  • nespôsobuje krvácanie, zápaly
  • nevznikajú po nej jazvy
  • neobsahuje žiadnu kyselinu či soľný roztok
  • nevyžaduje použitie laserového či chirurgického zákroku
  • má zásadité pH 8,5
  • je neinvazívna
  • odstraňuje všetky typy pigmentov (oxidy železa, akrylové, syntetické pigmenty, dokonca aj atrament)

Práve vďaka svojej technike a zloženiu zaznamenali u procedúry Tattoo Remoov 88 výrazný vzrast dopytu v poslednom desaťročí, a to až o neuveriteľných 440 %.

Ako prebieha Tattoo Remoov 88 procedúra

Táto neinvazívna metóda využíva kombináciu techník. Skladá sa z ručného nadstavca Dermo Power, patentovaných ihiel 88RS® a roztoku Tattoo Remoov™ s miernym pH. Pri tejto procedúre sa neprepichuje celá pokožka, ale iba jej povrch, epiderma, cez ktorú sa účinne vyťahuje nežiaduci pigment.

Pohyb patentovaných magnetických ihiel 88RS® po epiderme hlboko exfoliuje, teda odstraňuje vrstvu epidermy a odumreté bunky, čím zvyšuje teplotu vody v pokožke. Toto zvýšenie teploty odparovanie vody z pokožky, ktorú nahradí sérum Tattoo Remoov™. Akonáhle je tento roztok vo vnútri dermy, rozpozná molekuly pigmentu a tie následne z dôvodu zvýšenia teplotu vychádzajú z kože na povrch. Vďaka tomu je tento postup neinvazívny, bezbolestný a úplne bezpečný.

Prečo si zvoliť práve Tattoo Remoov 88?

V oblasti odstraňovania PMU a tetovania existuje množstvo rôznych techník a procedúr. Medzi tie najbežnejšie patria:

  • dermabrázia – odstraňuje povrchové vrstvy kože, najmä v minulosti zanechávala táto procedúra jazvy
  • salabrasion – odstraňovanie tetovania pomocou soľného roztoku, ktoré môže byť bolestivé a zanechávať jazvy
  • chemický peeling – používa sa 30% TCA (kyselina trichlóroctová), môže zanechávať jazvy
  • laser – odstránenie tetovania pomocou laseru patrí k novším technikám, ktoré sú však drahé a môže pri nich vzniknúť hypopigmentácia či zjazvenie

Výber správnej metódy na odstraňovanie PMU či tetovania je osobná voľba každého z nás. Technika Tattoo Remoov 88 je oproti ostatným dostupným metódam naozaj bezpečná. Neobsahuje žiadne škodlivé zložky, ani také, ktoré by mohli pokožku narušiť. Doba hojenia je v porovnaní s inými metódami podstatne kratšia a celkovo je procedúra neinvazívna a prirodzená.

Najčastejšie otázky ohľadom Tattoo Remoov 88

Sami dobre vieme, že najmä pri nových procedúrach sú ľudia zvedaví a majú, samozrejme, strach. Práve preto sme si pre vás na záver pripravili aj najčastejšie otázky klientov k tomuto typu odstraňovania PMU a tetovania.

Aký je priebeh procedúry Tattoo Remoov 88?

S klientom najskôr prediskutujeme celý postup procedúry a vysvetlíme im, na akom princípe funguje. Po podpísaní vzájomného súhlasu sa prejde k samotnej aplikácii.

  1. Po príprave potrebných nástrojov a produktov sa dezinfikuje a vyčistí pokožka klienta, a to Tattoo Remoov Purifying Cleanser gélom, ktorý má 90% organické zloženie. Pokožku očistí od make-upu, špiny, oleja a ďalších nečistôt. Zároveň otvára póry, vďaka čomu pomôže ďalšiemu priebehu procedúry.
  2. Druhým krokom je príprava náplne magnetických ihiel a ich pripojenie k nadstavcu Dermo Power. Následne sa týmto prístrojom začne pohyb po pokožke, pričom sa dbá na neustálu ochranu a zvlhčenie pokožky.
  3. Aplikuje sa roztok Tattoo Remoov™ a aby bola pokožka chránená a hydratovaná, počas procedúry sa takisto používa krém Tattoo Remoov Aftercare, ktorý obsahuje 100% organických zložiek.
  4. Na záver sa použije Scarcare gél pre rýchle hojenie, ktorý pomáha znižovať zápal, zmierňuje podráždenie či bolesť a redukuje prípadné zmeny pigmentácie pokožky.

Ako dlho trvá jedno sedenie?

Jedno sedenie môže mať premenlivú dobu trvania. Môže trvať 12 minút, ale aj 30 minút či dlhšie. Všetko záleží na rozsahu nežiaduceho PMU či tetovania.

Koľko sedení je potrebných na úplné odstránenie tetovania?

Počet sedení závisí od veku a typu pokožky, imunitného systému klienta, jeho veku, hĺbky tetovania, ako aj od typu pigmentu, ktorý bol pri tetovaní použitý. Niektoré tetovania sa odstránia rýchlo a ľahko, iné môžu potrebovať na ich úplné odstránenie aj 6 sedení.

Čo môžem očakávať po zákroku Tattoo Remoov 88?

Technika Tattoo Remoov™ bezpečne odstraňuje všetky farby kozmetického alebo telového tetovania. Ihneď po zákroku môže byť pokožka jednotlivca mierne červená, avšak toto začervenanie zmizne krátko po skončení, prípadne do jedného dňa.

V niektorých prípadoch sa môže objaviť aj opuch alebo nepríjemný pocit na pokožke. Všeobecne odporúčame nenanášať na ošetrovanú oblasť make-up, a to po dobu aspoň 7 dní. Takisto by sa mal klient vyhýbať priamemu slnku.

Môže túto techniku absolvovať každý?

Áno, procedúru je možné bezpečne vykonať na akomkoľvek type pokožky. Nie je však možné ju vykonať u tehotných a dojčiacich žien, u pacientov podstupujúcich chemoterapiu či rádioterapiu a vyhnúť by sa jej mali aj jedinci, ktorí trpia na imunitnú nedostatočnosť, prípadne majú pokročilé štádium cukrovky.

Najbezpečnejšia technika odstraňovania PMU a tetovania konečne aj na Slovensku

Sme hrdí na to, že vám ako prvý na Slovensku môžeme predstaviť túto neinvazívnu a bezpečnú metódu na odstraňovanie permanentného make-upu a tetovania. Veríme, že práve vďaka tejto procedúre sa budú klienti menej báť samotného odstraňovania tetovania, nakoľko sa môžeme prvýkrát baviť o naozaj bezbolestnom odstraňovaní.