Vplyv pokožky na permanentný make-up

  • 29.03.2019

Každý z nás má iný typ pokožky. Niektorí majú tenkú a priehľadnú, iní hrubú a nepriehľadnú. Pasujeme sa s citlivou pokožkou, ale aj suchou, prípadne mastnou pleťou. Niektoré typy pleti sú voči vonkajším vplyvom prostredia a kozmetickým postupom odolné a iné typy môžu byť, naopak, až prehnane citlivé.

Ako typ pokožky ovplyvňuje výsledky permanentného make-upu? Čo robiť, ak máte práve ten typ, ktorý by vám mohol celú procedúru nepriaznivo ovplyvniť? Nielen to sa dozviete v tomto článku.

Ako ovplyvňujú typy pokožky PMU

Nielen v teórii, ale aj v praxi sme sa stretli s tým, že každý typ pokožky sa pred a po PMU procedúre chová inak. A to nielen pri samotnej procedúre, ale aj po nej. Rôzne typy pokožky sa prispôsobujú PMU rôznym spôsobom, a preto je vhodné poznať svoj typ pleti.

Suchá vs. mastná pleť

Suchšia pokožka sa s permanentným make-upom stotožňuje lepšie ako mastnejšia. Ak máte suchú pleť, je veľká pravdepodobnosť, že vám PMU vydrží dlhšie a pigmenty budú rovnako výrazné po dlhší čas. Pri mastnej pokožke sa farba a intenzita stráca skôr.

Hrubšia vs. tenšia pokožka

Tenšia a jemnejšia pokožka má taktiež lepšie vlastnosti ako hrubšia a drsnejšia pokožka. V každom prípade netreba zúfať, aj keby ste mali hrubšiu pokožku. Vždy sa dá nájsť spôsob, ako docieliť želaný efekt.

Citlivá vs. normálna pleť

Senzitívna pokožka je pri PMU procedúrach citlivejšia na bolesť. Takisto môže vzniknúť začervenanie či opuch. Popritom môže reagovať odlišne na pigmenty, no väčšinou si aj v tomto prípade viete poradiť.

Príprava pleti na PMU procedúru

To, že máte typ pleti, ktorý na permanentný make-up reaguje možno trošku horšie, ešte neznamená, že si nemôžete dať PMU urobiť. Ide skôr o vedomie, že váš typ pleti môže reagovať odlišne a celá procedúra môže trvať dlhšie, prípadne budete musieť chodiť častejšie na korekcie.

Tipy, ako docieliť čo najlepšie výsledky

Nech už máte akýkoľvek typ pleti, na to, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, je vhodné zamerať sa na niekoľko krokov.

  • pred procedúrou sa najedzte a poriadne sa napite – pozitívne tým ovplyvníte prirodzenú hydratáciu pokožky
  • pleť majte nenalíčenú, bez make-upu, púdru či krému
  • vhodné je nepiť aspoň deň predtým alkoholické nápoje
  • aspoň pár hodín pred procedúrou nefajčite

Týchto pár opatrení zabezpečí, že vaša pleť bude na PMU reagovať lepšie a urýchli sa aj následné hojenie. Vďaka tomu by mali aj samotné pigmenty vydržať v pokožke dlhšie a zachovať si svoju intenzitu na dlhší čas.

Zlá predošlá skúsenosť?

Máte už skúsenosť s PMU, no výsledky nezodpovedali vašim predstavám? Nezúfajte. Dôvodov, prečo to nedopadlo dobre, môže byť hneď niekoľko. Kontaktujte nás a spoločne nájdeme spôsob, ako docieliť požadovaný efekt. Verte, že permanentný make-up môže byť kvalitný a vyzerať naozaj dobre.