Permanentný make-up – čo všetko zahŕňa a aká je jeho cena?

  • 28.03.2019

Čo si pod permanentným make-upom predstaviť a koľko asi tak vychádza? Tieto otázky sú v našej praxi časté. Odpoveď na konečnú cenu PMU vás však prekvapí. Na túto otázku totiž neexistuje jednoznačná odpoveď. Prečo je tomu tak? Aké faktory ovplyvňujú konečnú cenu?

V tomto článku si povieme, čo všetko si pod permanentným make-upom predstaviť a zameriame sa na faktory, ktoré ovplyvňujú konečný čas a cenu, ktorú do PMU investujete.

Čo všetko permanentný make-up zahŕňa

Procedúry v oblasti permanentného make-upu sa líšia podľa ich lokalizácie. Aby sme boli presní, povieme si v krátkosti o PMU obočia, pier a aj očných liniek.

PMU obočia

Dôležitou súčasťou každej procedúry je konzultácia, počas ktorej vás informujeme o všetkých možnostiach a technikách permanentného make-upu obočia. Navrhneme vám jeho ideálnu formu a pripravíme výber z farebnej škály pigmentov, ktoré sú vhodné pre váš konkrétny tón pokožky.

Pred každou PMU procedúrou sa, samozrejme, vykonáva test citlivosti, ktorým zisťujeme, či nemáte alergickú reakciu na pigment. Ak je test negatívny, začíname so samotnou procedúrou.

PMU pier

Vďaka permanentnému make-upu pier vám vieme zvýrazniť ich objem a korigovať prípadnú asymetriu. Novými technikami, ako je Aquarel, vám dokážeme aplikovať prirodzenú ružovkastú až červenkastú farbu, vďaka čomu vaše pery omladnú a zároveň ožijú.

Počas konzultácie vám navrhneme vhodnú techniku a pigment, aby sme maximalizovali požadovaný efekt a vaše priania. V prípade, že vaše pery strácajú pigment najmä pri kontúrach, prípadne pôsobia bledo alebo fľakato, ako vhodnejšiu voľbu vám odporučíme aplikáciu plného tieňovania.

Ako pri každej PMU procedúre, aj pri permanentnom make-upe pier zisťujeme pomocou testu citlivosti prípadnú alergickú reakciu. V prípade negatívneho výsledku sa môžeme pustiť do procedúry.

PMU očných liniek

Permanentný make-up očných liniek, to už nie je len klasika. Moderná koloristika dovoľuje vytvárať nádherné tieňovanie. V tomto prípade sa takisto vykonáva test na zistenie prípadnej alergickej reakcie.

Samotná procedúra zvyčajne netrvá dlhšie ako jednu hodinu. Začíname na miestach medzi riasami, čím dosahujeme efekt hustejších rias a postupne prechádzame do tieňovania. V prípade, ak chcete výraznejší pohľad, môžeme navzájom doplniť viaceré techniky a tieňovať napríklad aj pomocou farebných odtieňov.

Počas konzultácie sa snažíme navrhnúť vhodnú techniku a pigment, a to v závislosti od požadovaného efektu a vašich prianí.

Faktory ovplyvňujúce konečnú cenu PMU

Každá procedúra má svoju cenu, ktorú si môžete nájsť v našom cenníku. Táto suma je nemenná. Každá žena však potrebuje absolvovať iný počet procedúr a korekcií na to, aby sme dosiahli vytúžený efekt. Aké faktory môžu ovplyvňovať výsledný čas a sumu, ktorú do PMU investujete?

Vek

Nakoľko mladým ľuďom sa koža vymieňa častejšie a celkovo všetky procesy idú v rýchlejšom tempe, môže im permanentný make-up vydržať kratšie. V tomto prípade majú výhodu starší ľudia, pretože im väčšinou PMU vydrží dlhšie.

Typ a konštrukcia pleti

Aký typ pleti máte? Všeobecne sme si v praxi všimli, že na suchej pokožke vydrží permanentný make-up dlhšie ako na mastnej. Nie je to podmienkou, ale zákazníci s mastnejšou pleťou musia absolvovať korekcie väčšinou v kratších časových úsekoch.

Farba pigmentov

Výraznejšie pigmenty vydržia v pokožke dlhšie ako ich jemnejšie a ľahšie odtiene.

Vonkajšie faktory

Takisto ako u tetovania, aj sýtosť farby a životnosť permanentný make-upu závisí od mnohých vonkajších faktorov. Patrí medzi ne napríklad to, ako často sme vystavení slnku či vlhkosti.

UV lúče majú na trvalý make-up negatívny vplyv. Môžu vám znížiť jeho intenzitu a v prípade spálenia pokožky môže dôjsť až k vymiznutiu pigmentu. Na to, aby ste sa pred týmito nežiadúcimi účinkami ochránili, je vhodné používať krémy s SPF faktorom.

Každý sme iný

Všetky tieto faktory ale na každého pôsobia iným spôsobom. Môže sa však stať, že práve jeden z týchto faktorov ovplyvní, či budú procedúry PMU trvať niekoľko mesiacov, alebo rokov.

Vo všeobecnosti je dobré pochopiť, že efekt dokonalého obočia, krásnych očných liniek či šťavnatých pier nie je večný. Treba ho pravidelne udržiavať.