Procedúra Henna Brows – čo obnáša a ako prebieha

  • 04.05.2019

Henna Brows patrí v dnešnej dobe k vyhľadávaným úpravám obočia. Mnoho žien rozmýšľa, že by si dalo svoje obočie zafarbiť hennou, no nevedia, čo všetko to obnáša a ako samotné farbenie prebieha.

U nás ponúkame nielen službu Henna Brows, ale aj školenie, kde vás naučíme, ako pri samotnej procedúre postupovať so všetkým, čo k tomu patrí.

Čo je Henna Brows

Henna Brows je prírodné farbenie obočia za použitia prírodného farbiva, henny. Ako už možno viete, vďaka svojmu prírodnému zloženiu henna napomáha obnove slabých či poškodených vlasov a chĺpkov. Preniká totiž do vlasového folikulu a vyživuje ho.

Vytvára na obočí podobný efekt ako permanentný make-up a intenzívne farbí pokožku. Oživia tak prirodzený tvar obočia a zároveň ho vďaka prírodným ingredienciam vyživia.

Ako prebieha farbenie Henna Brows

Ako pred každou procedúrou, tak aj pred farbením Henna Brows vás najskôr oboznámime so samotným úkonom a tým, čo vás čaká. Následne budeme potrebovať, aby ste nám podpísali informovaný súhlas.

Na konzultácii si s vami prejdeme stav vášho obočia, vašu predstavu o tom, ako by mal vyzerať výsledok a dohodneme sa na postupe pri samotnom farbení obočia. Snažíme sa dodržať prirodzený vzhľad a tvar vášho obočia s ohľadom na vaše predstavy.

Obočie sa následne zameria a nakreslí, pričom sa obkreslí bielou ceruzkou či pastou. Aplikuje sa henna, ktorá sa nechá pôsobiť konkrétny čas a neskôr sa zmyje. V závere sa odstránia chĺpky, ktoré rastú mimo líniu a obočie sa upraví do finálnej podoby. Celá procedúra pritom trvá okolo 60 minút.

Následná starostlivosť

Najbližších 24 hodín po farbení Henna Brows je vhodné, aby nedošlo obočie do kontaktu s vodou či s nadmernou vlhkosťou. Takisto nie je vhodné nanášať naň make-up, opaľovať sa, ísť do solária či do sauny. Po uplynutí 24 hodín to už, samozrejme, neplatí.

Časté otázky

Mnoho našich zákazníčok sa pred samotnou procedúrou pýta na konkrétne otázky. Poďme si spolu na ne odpovedať.

Ako dlho vydrží Henna Brows?

Na pokožke vydrží farba pár dní a niekedy aj dva týždne. Na samotných chĺpkoch bežne vydrží aj 6 týždňov. To, koľko vydrží na pokožke, pritom záleží na množstve faktorov, ako je správna aplikácia, odtieň farby či typ pokožky. Tmavšie odtiene vydržia zväčša dlhšie ako bledšie.

Môže vzniknúť na Henna Brows alergia?

Táto značka farby je klinicky testovaná a schválená Európskou Úniou. Nakoľko ide o prírodnú farbu, môže vzniknúť aj alergická reakcia, no sama o sebe patrí táto značka farby k veľmi dobre znášajúcim.

Vymýva sa Henna Brows do farebných odtieňov ako bežná henna na vlasy?

Nie, Henna Brows sa nevymýva do oranžového či zeleného odtieňa, ako to niekedy býva u henny na vlasy. Táto farba sa vymýva postupne, a to do svetlejšieho odtieňa. Nejde totiž o hennu, ktorá sa používa na vlasy či na tetovanie, ale o iný druh henny.

Farbí sa touto procedúrou aj iná oblasť tváre, napríklad mihalnice?

Nie, nefarbí. Henna Brows slúži čisto na farbenie obočia. Na mihalnice alebo linky sa používajú úplne iné druhy farieb a využívajú sa odlišné postupy.

Ako často sa môže obočie farbiť pomocou Henna Brows?

Nakoľko farbenie môže vydržať aj 6 týždňov, tak kľudne každých 6 týždňov. Absolvovať ju však môžete aj každé 4 týždne. Skôr už ale neodporúčame.

Môže sa Henna Brows použiť aj pri permanentnom make-upe?

Áno, táto procedúra sa môže používať aj na permanentný make-up. Vopred však ohláste kozmetičke, kedy sa vám PMU robilo, nakoľko farbenie Henna Brows by sa nemalo robiť na čerstvý permanentný make-up.

Čo môže negatívne vplývať na farbenie hennou?

Sú prípady, kedy môže mať henna kratšiu životnosť či horší účinok. V tomto prípade ide napríklad o hormonálne zmeny, tehotenstvo, hormonálna liečba, obdobie pred menštruáciou či samotná menštruácia môže negatívne vplývať na požadovaný výsledok.

Takisto na farbenie negatívne vplýva to, ak je pleť mastná. Čím je pleť mastnejšia, tým kratšie vám farbenie hennou vydrží.

Pre koho nie je farbenie Henna Brows určené?

Neodporúča sa podstúpiť farbenie hennou u alergických zákazníčok. Vždy sa robí, samozrejme, test znášanlivosti. Takisto nie je vhodné podstúpiť farbenie, ak ste po úraze očného okolia, prípadne, ak vám boli v očnom okolí robené kozmetické zákroky, napríklad aplikácia kyseliny hyalurónovej či botoxu.

Máte už s Henna Brows skúsenosti? Koľko vám vydržalo farbenie a ako ste boli s výsledkom spokojné? Napíšte nám svoje postrehy do komentárov.